MASSAGE

Een massage is goed voor je gezondheid, zowel voor lichaam als geest. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen. In de spieren is een goede doorbloeding belangrijk. Bij beweging maakt een spier melkzuur aan; een afvalstof die normaal gesproken wordt afgevoerd. Soms kunnen er knopen ontstaan waarin zich melkzuur ophoopt, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven en een stijf gevoel in dat lichaamsdeel kan veroorzaken. Door een massage verdwijnen deze knopen uit de spieren, waardoor het melkzuur weer goed afgevoerd kan worden.

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, hormonen die zorgen voor een prettige gemoedstoestand, voor rust en ontspanning. Daarnaast brengt een massage de gedachten die door je hoofd malen naarmate de tijd verstrijkt steeds verder naar de achtergrond.

We bieden de volgende massages:

SPORTMASSAGE

Een sportmassage is een krachtige massage waarbij de nadruk ligt op het masseren van de spieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken, welke het spierherstel bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen en pijnprikkels sneller verdwijnen.
 
Een sportmassage wordt vaak ingezet:
     - om (sport-)blessures te voorkomen
     - bij langdurige stress
     - bij een verkeerde lichaamshouding
     - bij overbelasting

Doordat er afvalstoffen vrij komen, kan het behandelde gebied eerst wat pijnlijker zijn. Het is dan ook erg belangrijk om veel water te drinken na een behandeling.
 
Duur: 30 minuten of 60 minuten

ONTSPANNENDE MASSAGE

Een weldadige werking voor lichaam en geest! Hierbij wordt minder druk uitgeoefend dan bij een sportmassage. De nadruk ligt op het ervaren van totale ontspanning en rust tijdens de behandeling.
 
Duur: 30 minuten of 60 minuten 

we keep it personal!